APPARTEMENTEN
Appartementen Curacao
LIGGING
Baai van Lagun, Curacao
ACTIEF
Duiken op Curacao
NATUUR
natuur Curacao
RESERVEREN
Reserveer
Het weer op Curacao


Natuur op Curašao

Naast sportieve activiteiten zijn er ook veel mogelijkheden op Curaçao om natuurparken te bezoeken en gebieden te ontdekken op dit prachtige eiland.

Grotten van Hato
Kleine knip
Schildpad
Cactus op rots
Dolfijnenshow

Klik op de foto's voor een vergroting, muiswijzer boven foto's houden voor omschrijving.

De grotten van Hato
Deze mooie grotten vormen een enorme gang uitgestrekt over de hele Noordkant van het eiland. De ingang is vlakbij het vliegveld en is makkelijk toegankelijk gemaakt. De echte avonturiers kunnen speciale tours boeken, waarbij je de verborgen delen van deze grotten ontdekt. De indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, alsook de ondergrondse meertjes en watervallen, mag je zeker niet missen. Aloude muurschilderingen die dateren van de originele Indiaanse inwoners van Curaçao, spreken ieder tot de verbeelding.

Christoffel Park
Een prachtig natuurpark waar hikeliefhebbers kunnen klimmen naar de top van het hoogste punt van Curaçao, de Christoffelberg. Vanaf ruim 350 meter is het uitzicht geweldig! Jeep-, mountainbike- en paardrijtours zijn ook mogelijk. Degenen die liever op een relaxte manier van het park willen genieten, kunnen met een eigen (gehuurde) auto het park betreden.

Mangrovebos in Otrabanda
Er zijn vier verschillende soorten mangrovebossen die 10% van de eilandoppervlakte bedekken. Deze bomen zijn erg belangrijk voor de onderwater ecosystemen en de culturele geschiedenis van Curaçao. De mangrovebossen ontstaan door de zaden die worden meegevoerd door de stroming van het water. Vervolgens 'planten' de zaden zich in de modder. Na enige tijd groeien de wortels de lucht in en ontstaat er een nieuwe mangrove. De mangroves worden voor veel verschillende dingen gebruikt. Helaas is het directe gebruik van deze bomen desastreus - het hout van deze bomen wordt gebruikt om basketballen mee te maken! Stichting Uniek Curaçao is in samenwerking met Carmabi bezig om het mangrovebos te behouden.

Watamula National Park
Gelegen aan de Noordwestkust, biedt dit park goede hike, bike en four-wheeling mogelijkheden. Het is gratis, nooit druk bezocht en doordeweeks vaak verlaten. Vergeet ook niet om het mooie uitzicht vanaf de vuurtoren heuveltop, de waterspuiten aan het uiterste deel van het eiland en de natuurlijke brug bij Boca Tabla te bekijken.

Roi Rincon
Roi betekent 'droge rivierbedding' in het Papiaments. Het park is een van de oudste bewoonde gebieden van Curaçao. Zo 'n 4500 jaar geleden woonden hier de Archaische indianen in kleine familiegroepen. Rond 1500 is deze bevolkingsgroep praktisch helemaal door de Spanjaarden naar de Dominikaanse Republiek gedeporteerd om daar in de zilver en kopermijnen te gaan werken. Een klein deel is naar Venezuela geemigreerd. Roi Rincon werd na de komst van de Nederlanders in 1634 onderdeel van Plantage Hato, maar door de rotsachtige omgeving was het te moeilijk om een plantage aan te leggen. De twee bronnen in het gebied werden gebruikt als drinkplaats voor het vee en om de plantages van water te voorzien. Deze bronnen verklaren ook de groene vegetatie hier rondom heen.

Boka Patrick
Een prachtig strand met een panoramisch uitzicht over de baai en de mooie golven. Dit gebied is mooi omdat het zoveel verschillende gezichten heeft: een kokosplamenbos, verschillende soorten cactussen, prachtige stranden en heel apart in dit droge landschap een groene waterrijke vallei.

Caracasbaai schiereiland
Het schiereiland ligt dichtbij Willemstad. Het verleden is bijna tastbaar in dit gebied met zijn ruwe rotsen, spleten en meertjes. Je kunt het historische Fort Beekenburg beklimmen, een vroeger zwavelgebouw en een quarantainegebouw bezoeken.

San Nicolas
Prachtig snorkelen op zoek naar de gezonken Obresi of de "De Blauwe Kamer" genoemd Boka Fluit, een grot onderwater met verrassend mooi licht effect.

Boka Ascension
Waar men schilpadden kan spotten. Dit is op Bartolbaai na, de enige plaats op Curaçao waar schildpadden vanaf land te zien zijn! San Mateo Wandelpad bij Porto Mari Salinas bij Daaibooi.

H˛fi Pastor
Een sprookjesachtige sfeer waar men gezellig kan picknicken onder de oude mangobomen en ook niet te vergeten de gigantische Kapok boom. Zijn indrukwekkende verschijning is zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken. Tevens kan men hier ook kamperen.

Natuurlijke Jacuzzi
Dichtbij Boka Patrick ligt Suplado, een kustformatie met een "geiser" en een bedding eromheen waar het heerlijk baden is.