APPARTEMENTEN
Appartementen Curacao
LIGGING
Baai van Lagun, Curacao
ACTIEF
Duiken op Curacao
NATUUR
natuur Curacao
RESERVEREN
Reserveer
Het weer op Curacao


Baai van Lagun

De appartementen op Curacao die wij verhuren als vakantiewoning liggen op een van de mooiste en bijzondere plekjes van Curacao, de baai van Lagun. Het water is zo helder blauw dat je de vissen langs je voeten ziet zwemmen.

Kaartje Curacao
Playa lagun
Lagun ocean resort
Playa lagun
Berglandschap achter het strand

Klik op de foto's voor een vergroting, muiswijzer boven foto's houden voor omschrijving.

De baai is al heel lang in gebruik bij de plaatselijke bevolking. s’Morgens wordt hier vaak zwemles gegeven aan de schoolkinderen. Ook de vissers maken gebruik van de baai en varen iedere dag uit om te vissen. Het is hier heerlijk rustig en dat maakt Lagun ook zo bijzonder.

Voor snorkelen en duiken is het hier prachtig.( duikschool aanwezig ) U kunt hier heerlijk zonnen en omdat er af en toe een briesje waait is het niet snel te heet. Tegen een kleine vergoeding kunt u ligbedden afhuren voor een hele dag.
Er is een snackpunt op het strand waar u heerlijke (warme ) hapjes kunt halen, van een broodje tot een pannenkoekje. Bijna iedere dag komt de ijscoman langs. s’Morgens kun je naar de dichtstbijzijnde toko gaan voor heerlijke verse broodjes. Het dorpje Lagun ligt op ongeveer 30 km afstand van Willemstad.

De omgeving is nog ongerept en echt zoals Curacao is. U kunt er wandelen maar het mooiste is als u dit doet in het Cristoffelpark.
Op verschillende plekken staan nog “slavenhuisjes “waarvan sommigen bewoond zijn. Als u hier meer over wilt weten kunt u naar het museum gaan, wat erg interessant is.

Overal waar u om u heen kijkt ziet u tal van dieren zoals zandkrabbetjes, leguanen en de typische vogels van Curacao b.v. het suikerdiefje en de gele troepiaal. Alle mooie baaien ( o.a de grote - en de kleine Knip ) zijn vlakbij en om daar te gaan kijken is zeker de moeite waard. Evenals aan de west kant van het eiland - het ruige gedeelte – daar waar het eiland “ademt “ waant u zich in een sprookje.

In de appartementen is een infomap aanwezig waar u alle toeristische informatie kunt vinden.