APPARTEMENTEN
Appartementen Curacao
LIGGING
Baai van Lagun, Curacao
ACTIEF
Duiken op Curacao
NATUUR
natuur Curacao
RESERVEREN
Reserveer
Het weer op Curacao


Curaçao

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Bonaire, en Aruba, de Benedenwindse Eilanden; ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden met 472 vierkante kilometer opervlakte het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 meter. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente.

Oppervlakte Curaçao
plattegrond CuracaoHet meet zo'n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost, tussen de andere ABC-eilanden, Aruba ten westen en Bonaire ten oosten. Op het breedste punt is Curacao 16 kilometer breed.
De noordkust van Curacao is ruig en rotsachtig, met hoge golven.Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal, in de luwte van het eiland zelf.

Curaçao heeft uitstekende openbare wegen. In goede staat en goed gemarkeerd. U zult niet snel verdwalen maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langerekte stranden aan de westkant.
Hier wonen de de meeste van Curacao's 130.000 inwoners.

Noordkust
Op de noordkust staat een constante, harde wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente, is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met kandhuizen van de oude plantages.
De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein dat voor een groot deel toebehoort aan het Christoffel park.
Dit Nationaal Park beslaat 1.820 hectare en omvat o.a. Mount Christoffel, met 377 meter, Curaçao's hoogste punt.

Oostpunt
baai curacaoDe oostpunt van Curaçao is vlak en onbegroeid met enkele kleine weggetjes die leiden naar kleine inhammen.
Met een gemiddelde regenval van 510 mm per jaar, is Curaçao een droog eiland. Het drinkwater op het eiland wordt dan ook verzorgd door een grote ontziltingsinstallatie aan de zuidkust.

Willemstad
De hoofdstad is Willemstad. In de loop der jaren is deze stad het hele gebied rond de grote natuurlijke haven, het Schottegat, gaan beslaan. Daardoor zijn veel dorpjes die eerst los lagen aaneengegroeid tot een groot verstedelijkt gebied. De stad beslaat ongeveer een derde van het hele eiland in het oosten. De bekendste wijken van Willemstad zijn:

  • Punda, het historische stadscentrum met de Handelskade aan de Sint Annabaai
  • Otrobanda, ligt aan andere kant van de Sint Annabaai
  • Julianadorp, rond 1928 in opdracht van Shell gebouwd voor haar personeel
  • Salina, ligt tegen Punda aan en is voorzien van vele winkels en restaurants