APPARTEMENTEN
Appartementen Curacao
LIGGING
Baai van Lagun, Curacao
ACTIEF
Duiken op Curacao
NATUUR
natuur Curacao
RESERVEREN
Reserveer
Het weer op Curacao


Activiteiten op Curaçao

Voor mensen die van een actieve vakantie houden is er op Curaçao genoeg te doen. Naast verschillende watersporten zijn er op het eiland zelf ook verschillende bezienswaardigheden en excursies te boeken. Jeepsafari, mountainbiken, dagtrip naar klein Curaçao, eiland tour, shoppen in Willemstad is maar een kleine greep uit de mogelijkheid om een of meerdere dagen actief bezig te zijn op Curaçao.

Zwemmen met dolfijnen in het sea aquarium
Quad safari
Duiken
Mountainbiken
Prachtig onderwater uitzicht

Klik op de foto's voor een vergroting, muiswijzer boven foto's houden voor omschrijving.

Duiken op Curaçao
Curaçao het ideale vakantieadres voor duikers! Door de vele koraalriffen langs de kust is Curaçao het duikersparadijs voor beginnende en gevorderde duikers.
Duiken is dan ook een van de populairste sporten op Curaçao. Er is een groot aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust.


Curacao Sea Aquarium
Het Curacao Sea Aquarium is misschien wel de populairste attractie op het eiland. Hier kunt u zich letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de onderwaterwereld. Trek minimaal een halve dag uit voor het Sea Aquarium want er is veel te zien en te doen. Gelegen aan de zuidkust, iets ten oosten van Willemstad, omvat het complex een jachthaven, een groot strand, een hotel een een aantal grote aquaria. Pijlstaartroggen, haaien, zee schildpadden, maar ook pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen houden hier hun domicilie.
Het ernaast gelegen Curaçao Underwater Park is een beschermd natuurgebied waar zeebiologen en andere wetenschappers onderzoek kunnen doen. Duikers kunnen ook toegang krijgen in het geied dat lokaal bekend staat als Bapor Kibra, oftewel Vergane Boot, genoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust zonk in 1906.

Dolphin Open Water Dive
Duiken met de dolfijnen is werkelijk sensationeel, een ervaring die u nooit meer zult vergeten. De dolfijnen volgen de duikers naar buiten waar de Open Water Dive de deelnemers de mogelijkheid biedt om onder te duiken in de wereld van dolfijnen terwijl ze worden omgeven door een prachtig koraalrif. De Dolphin Academy is de derde faciliteit op de wereld waar men kan genieten van een Open Water duik met getrainde dolfijnen.